UN PLA MUNICIPAL CONTRA L'ASSETJAMENT ESCOLAR

PROPOSTA PER A ELABORAR UN PLA MUNICIPAL CONTRA L'ASSETJAMENT ESCOLAR INCLOENT EQUIP DIRECTIU, TUTORS, PARES, AJUNTAMENT.

Enfocar el treball al voltant de diversos punts.

          • Xarrades a pares enfocant-les a la prevenció i detecció d'assetjament escolar i informant dels recursos si els hi hagués.
          • Xarrades i activitats dirigides als alumnes a fi d'evitar aquestes situacions.

          • Formació en eines i xarrades al professorat o grup complementari.

          • Un pla de vigilància i control en moments clau com: 

               o Canvis de classe, en eixides i entrades.
               o Crear una comissió d'observació de convivència (encarregat setmanal amb el tutor per exemple) on es puguen anotar incidències conjuntes, analitzar problemes, situacions individuals, observar si hi ha algun xiquet aïllat en el pati...
o Realitzar un treball per fases: enfocat a prevenció, detecció i finalment a correcció.


Com a sistemes d'ajuda a utilitzar poden ser els típics: 

          • Un tauler d'anuncis amb frases adequades (no intimidar, ajudem als quals veiem que pateixen, integració d'alumnes, etc.…)


PER Als CENTRES:


     Existeix un mètode d'un professor suec bastant bé es diu Pikas, es pot consultar per a agafar moltes idees.

     També existeixen guies d'alumnat, estan bastant bé per a consultar i agafar coses per a proposar són:

          - No t'embulles en la xarxa ciberbullying.

          - De l'IES Mar de Ponent 2010-2011 "Tractem-nos ben" (hi ha activitats i guies per a famílies sobre assetjament escolar)

          - Pel·lícules per a les tutories: Assetjament en les aules; Covards; The Klass.

     En internet hi ha un qüestionari sobre convivència en l'institut i un altre de clima de centre i aula per a alumnat. Web: antibullyig

     La guia de la comunitat de Madrid per a elaborar un pla de centre a l'assetjament escolar incloent equip directiu, tutors, pares, ajuntament.

     En la conselleria d'educació i ocupació hi ha 17 pàgines sobretot el que ha d'incloure's en el pla d'acció tutorial sobre aquests temes i està molt bé explicat.

     També hi ha un treball de Lydia Sag Legrán sobre primària de desembre 2008 de 16 pàgines anomenat "estratègies d'intervenció contra la violència escolar" es troba en internet sense problemes.

Les AMPA’s col·laboraríem de manera econòmica a fi d'aconseguir realitzar aquestes xarrades formatives, així com en qualsevol proposta que es reba tant dels Centres educatius com de l'Ajuntament.

     Creiem que cal donar-li més rellevància al tema de l'assetjament escolar, que hi ha molts tipus de violència (no solament la física) que afecta als nostres alumnes i que és necessari involucrar més als pares i mares.

     Sol·licitem als equips directius que sol·liciten les xarrades gratuïtes com les quals s'ofereixen a través del Pla Director de Delegació del Govern.

     I desitgem que aquest programa es puga dur a terme en un termini pròxim i de manera continuada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario